מוזיאון תל-אביב
בשם האמנות

רות שטרית משקיעה רבות בקהילה במגוון תחומים, ובין היתר היא נמנית על חבר הנאמנים ועל חברי הדירקטוריון של מוזיאון תל אביב לאמנות. בשנים האחרונות פעלה שטרית ללא לאות למען המוזיאון ולמען קידום האינטרסים שלו בישראל ובעולם. הודות לנסיונה המקצועי בענף הפרסום כיועצת תקשורת ויחסי ציבור, וכן בזכות כישוריה המגוונים ונועם הליכותיה, שטרית אף סייעה רבות להרחבתו ופיתוחו של מעגל התורמים והידידים של המוזיאון בארץ ובחו"ל. בנוסף, שטרית הייתה מעורבת בהקמת בניין חדש במוזיאון, אשר הכפיל למעשה את שטח המוזיאון וכלל עשרה חדרי תצוגה חדשים, וכן תרמה למימוש תוכניות חינוך בו.
בשנת 2009, במסגרת המושב השנתי של חבר הנאמנים של המוזיאון, קיבלה רות שטרית תואר עמית כבוד של המוזיאון
מראש עיריית תל אביב רון חולדאי, לצד אישים ידועים כמו המשורר מאיר ויזלטיר ואיל ההון רון לאודר.
בשנת 2012 נחנך במוזיאון תל אביב לאמנות אודיטוריום חדש ואולם אמנות על שם ביתה של שטרית, מירי ז"ל, שנפטרה בגיל צעיר ממחלת הסרטן. רות שטרית ובעלה מאיר היו מן התורמים הראשיים להקמת האודיטוריום, בשל רצונם להנציח את ביתם.
אודות מוזיאון תל אביב לאמנות
מוזיאון תל אביב לאמנות הוקם בשנת 1932, ביוזמתו של ראש עיריית תל אביב הראשון, מאיר דיזנגוף. המוזיאון נוסד למעשה בביתו הפרטי, ובו גם נערך טקס הכרזת עצמאותה של ישראל בשנת 1948. המוזיאון זכה להצלחה ואוספיו החלו להתרחב, דבר שחייב את העברתו למשכן חדש וגדול יותר, ואז הוא עבר למיקומו הנוכחי. הודות לנדיבותם של אמנים ואספים אשר תרמו מגוון יצירות למוזיאון, וכן בזכות תמיכתם ומסירותם של ידידי המוזיאון מן הארץ ומהעולם, מספר היצירות הקיימות במוזיאון גדל עם השנים ועדיין ממשיך לגדול.
מוזיאון תל אביב לאמנות נחשב לאחד מן המוזיאונים הגדולים בישראל, ומוצגות בו יצירות מתחומים רבים ומגוונים, ביניהם אמנות ישראלית, אמנות מודרנית, אמנות עכשווית, צילום, רישום, הדפסים, עיצוב, אדריכלות, אמנות מן המאה ה-16 ועד המאה ה-19. כמו כן נערכים בו מעת לעת פעילויות תרבותיות כגון אירועי מוסיקה קלאסית, קולנוע, הצגות ילדים והרצאות שונות.