התזמורת הפילהרמונית
הבטחת עתידה של התזמורת הפילהרמונית

רות שטרית היא חברת דירקטוריון התזמורת הפילהרמונית הישראלית. במסגרת תפקידה שותפה שטרית למטרות קרן התזמורת, ופעלה רבות על מנת להגשימן בהצלחה. בין המטרות הללו ניתן למנות שמירה על רמת מצוינותה האמנותית, הענקת ביטחון כלכלי לנגניה, קידום תכניות חינוך מוסיקלי וקשר עם הקהילה, תמיכה בקונצרטים מיוחדים למבוגרים ולבני נוער, סיוע במימון הופעותיה ברחבי ישראל ובעולם ועוד.
בחודש אוגוסט 2011 פתחה קרן התזמורת, בשיתוף פעולה עם ידידי התזמורת בארה"ב, בקמפיין שנועד לגייס כספים שמטרתו לממן את שיפוץ היכל התרבות ואת יתר מטרות הקרן. שטרית, יו"ר הקמפיין, הייתה גם בין התורמים הראשיים יחד עם בעלה מאיר לזכר ביתם מירי שטרית ז"ל.
קמפיין גיוס הכספים למען התזמורת הוכתר בהצלחה הודות לסיוע של עיריית תל אביב, של התורם הותיק צ'רלס ברונפמן ושל ידידי התזמורת הפילהרמונית ברחבי העולם. על פועלה במסגרת הקמפיין קיבלה שטרית מן התזמורת הפילהרמונית אות הוקרה מיוחד.
אודות התזמורת הפילהרמונית
התזמורת הפילהרמונית הישראלית קמה בשנת 1936 על ידי הכנר הפולני ברוניסלב הוברמן, ששכנע עשרות מוסיקאים יהודים לעלות לישראל בתקופה שלפני השואה ומלחמת העולם השניה, על מנת ליצור את התגשמותה של התרבות הציונית בארץ ישראל. לאורך העשורים שחלפו מאז הקמתה ועד היום השתלבה התזמורת הפילהרמונית במגוון אירועים היסטוריים חשובים, בהם נגינת ההמנון הלאומי בטקס הכרזת הקמת מדינת ישראל, הופעות בפני חיילים במלחמת יום הכיפורים ואף קיום הופעה מרגשת על אדמת פולין, ממנה למעשה נמלטו עשרות מוסיקאים יהודים על מנת להקים את התזמורת.
אמנים בינלאומיים בעלי שם שיתפו פעולה עם התזמורת הפילהרמונית, בהם ארתורו טוסקניני, ברנרדינו מולינרי, ליאונרד ברנשטיין ועוד. יתר על כן, גדולי המוסיקאים היהודים והישראלים הידועים כיום בכל העולם צמחו מתוך התזמורת, בהם המנצח זובין מהטה, הכנרים פנחס צוקרמן ויצחק פרלמן, הפסנתרן דניאל ברנבוים ועוד.
כיום מתמודדת התזמורת הפילהרמונית עם אתגרי המאה ה-21: בין היתר משודרים קונצרטים באתר אינטרנט לכל העולם, כרטיסים נמכרים בצורה מקוונת, תכניות חדשניות לחינוך מוסיקלי פועלות בקרב בני נוער ומבוגרים ועוד. כמו כן ממשיכה התזמורת להופיע במדינות שונות, בפסטיבלים ואירועים חגיגיים.